Методика реалізації технології й педагогічних умов здоров’язбереження - Юрій Іванович Палічук (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті розглянуто методику реалізації технології й педагогічних умов здоров’язбереження в освітньому просторі економічного вищого навчального закладу, удосконалення навчально-виховного процесу, посилення здоров’язбережувальних аспектів у його реалізації; розвиток системи інфраструктури університету для активного збереження, відновлення й зміцнення здоров’я студентської молоді; поліпшення якості життя, стимулювання розвитку адаптаційних механізмів, виявлення динаміки компонентів готовності до здоров’язбереження