Sık Hastane Başvurusu Ev içi Şiddetin Habercisi mi? - Yasemin Balcı; Gülsüm Kadı; Ümit Ünüvar Göçeoğlu; Leman İnanç Erbaş (Adli Tıp Bülteni, 2019)
Amaç:Eş şiddeti toplumun her kesiminde değişik oranlarda görülmektedir ve orta-uzun vadede çok farklı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu çalışmada, Adli Tıp Polikliniğine eşinden/partnerinden şiddet görme nedeniyle başvuran olguların son bir yıl içindeki hastane başvurularını değerlendirerek; şiddet mağdurlarının sağlık sorunlarını ortaya koymak ve şiddet ile ilişkisini belirlemek amaçlanmıştır.