Bir Yurt Dışı Edebiyat Etkinliği: Türk Edebiyatı Kıbrıs’ta Projesi - İsmail Arayıcı; Şenol Karadeniz; Kübra Ata Öğüt (Türk Kütüphaneciliği, 2011)
Günümüzde Kuzey Kıbrıs edebiyatı Türkiye ’de, Türk edebiyatı da Kuzey Kıbrıs’ta hiçbir zorluk çekilmeden anlaşılmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) açısından askeri, ekonomik ve kültürel yönlerden stratejik bir öneme sahiptir. İki ülke arasında kültürel işbirliğinin üst noktalara taşınması, 3 Aralık 1997 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile “Kültür Alanında İşbirliği Protokolü” imzalayan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ’nın temel hedefleri arasındadır.