KROMİT KONSANTRESİNİN SIRALTI BOYA HAMMADDESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ - Sacit DÜNDAR (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2003)
Teknik saflıktaki krom oksit karışık metal oksitler sisteminde yeşil renk verici olarak kullanılmaktadır. Antalya Ferrokrom tesislerinde işlem görmekte olan kromit konsantresinin sıraltı boya hammaddesi olarak kullanılıp kullanılamayacağı incelenmiştir. Kromit konsantresinden beklenen yeşil rengin konsantredeki Fe2 O3 tarafından bastırılıp kahverengi renge dönüştürüldüğü gözlenmiştir. Konsantreye kobalt oksit ilavesi ile ticari kalitede mavi renk elde edilmiştir.