STATUTUL FUNCŢIONAL AL TIROIDEI, SUPRARENALELOR ŞI PANCREASULUI ENDOCRIN ÎN DEREGLĂRILE IODDEFICITARE ŞI PE FONDALUL ADMINISTRĂRII FITOPREPARATELOR - Iurie BACALOV; Elena CHIRIŢA; Ana MĂRJINEANU (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2015)
Iodul este un nutriment indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni, care sunt critici pentru dezvoltarea creie- rului. O mare parte din problemele noastre de sănătate sunt determinate de dereglările hormonale. S-au obţinut rezultate favorabile remarcabile, prin înlăturarea dezechilibrelor hormonale cu ajutorul tratamentelor individualizate cu plante şi alte produse naturale. Aceste tratamente, chiar dacă uneori durează mai mult decât tratamentele medicamentoase, sunt mult mai ieftine şi nu au efecte secundare. FUNCTIONAL STATUS OF THE THYROID, ADRENALS AND PANCREAS ENDOCRINE IN DISORDERS CAUSED BY IODINE DEFICIENCY ON THE BACKGROUND AND ADMINISTRATION OF PHYTOPREPARATION Iodine is an essential nutrient for the synthesis of thyroid hormones, which are critical for brain development. Much of our health problems are due to hormonal disorders. With age, these aspects are emphasized. There were obtained remarkable results by removing hormonal imbalances using individualized treatment plants and other natural products. These treatments, although sometimes it takes longer than medical treatments, are much cheaper and have no side effects.