Використання ефекту зорових ілюзій в ілюстрації - Тетяна Григорівна Осипова; Володимир Вікторович Цах; Михайло Вікторович Шаповаленко (Технологія і техніка друкарства, 2020)
Розглянуто можливості використання зорових ілюзій як основних елементів композиції в ілюстрації; виявлено їх здатність до концентрації в ілюстрації усіх її функцій, що надає можливість забезпечувати цілісність як композиції, так і усього ансамблю книги.