Divan Şiirinde Âyet ve Hadis İktibasları, yazar Reyhan Keleş (İstanbul: Kitabevi Yayınları, 2016) - Alper Ay (Cumhuriyet İlahiyat Dergisi, 2017)
Türk Edebiyatı, din merkezli bir edebiyattır. Kutadgu Bilig, Atebetü’l-Hakayık gibi ilk eserlerimizin kaynağında ayetler ve hadisler oldukça geniş bir yer tutar. Edebiyatımızın bu yönünü ele alan bir çalışma 2016 yılında yayımlandı. Reyhan Keleş tarafından hazırlanan bu eserde yirmi iki şair muhtelif kıstaslara göre seçilmiş ve bu şairlerin divanlarında kullandıkları lafzî ayet ve hadis iktibasları değerlendirilmiştir.