Çocuk Suçluluğu ve Medya - Mehmet Tokdemir; Hüdaverdi Küçüker (Adli Tıp Bülteni, 2000)
Elazığ Islahevinde bulunan, suç işlediklerinde yaşları 12- 17 arasında değişen (ortalama 1 S.0± 1.2), 106 erkek hükümlü çocuk ergenin tamamı, daha önce suç işlememiş benzer sosyoekonomik düzeydeki yaşları 13-18 arasında değişen (ortalama 13.611.3) 126 erkek okul öğrencisiyle medya ve müzik izlemleri yönünden karşılaştırılarak, iki grup arasındaki farklılıklarının ortaya konması amaçlandı. Hükümlü çocuk ergenler Islahevine girmeden önce ortalama 34-39 saat/hafla televizyon seyrederken, kontrol grubu olgularının 19-26 saat/hafta televizyon seyrettikleri belirlenmiştir. Ayrıca hükümlü çocuk/ergenlerin %51.9'u şiddet içerikli macera-savaş filmi seyrederken, suç işlememiş okul öğrencilerinde bu oran %25.4 olarak tespit edilmiştir. Her iki grup arasında anlamlı farkların olması, medyanın çocuk/ergenlerin şiddet davranışlarına yönelmesinde rol oynadığını göstermekte olup, bu konuda ilgili kişi ve kurumların ciddi önlemler alması gerektiği kanaatine varılmıştır.