Vpliv turizma na zaposlitveno strukturo slovenskih turističnih krajev - Matjaž Jeršič (Dela, 1991)
Članek vsebuje rezultate analize o družbenoekonomski strukturi delovnih mest v slovenskih turističnih krajih. Na tej osnovi so opredeljena območja, močneje usmerjena v turizem.