Синтез мікрохвильових шлейфових фільтрів низьких частот по функціїфільтрації. - L. M. Karpukov; R. Y. Korolkov (Elektrotehnìka ta Elektroenergetika, 2010)
Розроблено методику синтезу за функцією фільтрації фільтрів низької частоти із симетричною структурою, складеною з чвертьхвильових відрізків ліній і розімкнутих шлейфів. Запропоновано метод рівнохвильової апроксимації функції фільтрації і спосіб знаходження за цією функцією хвильових опорів ланок фільтра. Наведено приклад синтезу фільтра за розробленою методикою.