Radyoaktif jeofizik kuyu logu verileri ve rezerv değerleri arasındaki ilişkinin incelenmesi - Hakan Akgül; Eray Yıldırım; Can Karavul; Hasan Karaaslan (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2018)
Bu çalışmanın amacı, radyoaktif jeofizik kuyu loguaraştırmalarından elde edilen Uranyum, Toryum, Potasyum ve Gamma-Ray verileriile laboratuvar çalışmaları neticesinde hesaplanan Uranyum rezerv miktarlarıarasındaki ilişkilerin incelenmesidir. Çalışmada kullanılan veriler Nevşehirili sınırları içerisinde toplanmış olup, toplam 34 sondaj çalışmasından karotalınarak elde edilmiştir. Bu karot numuneler laboratuvar ortamında incelenerekrezerv miktarının belirlenmesine yönelik fiziksel parametreler elde edilmiştir.Kuyu logu ve laboratuvar verilerine toplamda 38 olmak üzere basit ve çokluregresyon analizlerii yapılmıştır. Regresyon analizleri sonucundaile her birmodel için belirleme katsayısı (R2),standart hata miktarları gibi istatistiksel değerler hesaplanmış ve Uranyumdeğerinin ve rezerv miktarının kestirimine yönelik olarak ampirik bağıntılarönerilmiştir.