ФАКТОРИ КОНСОЛІДАЦІЇ КАПІТАЛУ В БАНКІВСЬКОМУ СЕКТОРІ В УМОВАХ ІНДУСТРІЇ 4.0 ТА COVID-19 - Ya. Hlushchenko; O. Korohodova; T. Moiseienko; О. Sosnovska; N. Chernenko (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2021)
Анотація. Присвячено дослідженню факторів консолідації капіталу в банківському секторі в умовах Індустрії 4.0 i складних світових умовах, пов’язаних iз глобальної пандемією викликаною COVID-19. Визначено, що процеси консолідації в банківській сфері особливо активізувались у ХХ століття. Поштовхом до цього стали: укрупнення промислового капіталу і розширення місткості глобальних ринків, зростання масштабів діяльності транснаціональних корпорацій, необхідність підвищення ринкової капіталізації банків для розширення потенціалу у сфері кредитування, загострення конкуренції на глобальному ринку банківських послуг.