Kitap Tanıtımı: Le Problème de Mahomet - Régis Blachère; Tanıtan: İsmail Metin (Dini Araştırmalar, 2015)
sources et les données complémentaires le problème chronologique” (Ta- mamlayıcı kaynak ve veriler, kronolojik problem) adlı birinci bölümünde , başta Kur’ân-ı Kerim ve Hadis olmak üzere kaynaklar değerlendirilir. Blachère siyerin en önemli kaynağı olarak gördüğü Kur’ân’ı değerlendirme- sinde, Kur’ân metinlerinin nüzûl sırasına göre kronolojik olarak yeniden sı- nıflandırılması gerektiğini iddia eder . Blachère bununla yetinmeyerek, Kur’ân’ın eksik olduğunu da iddia etmiş ve onda Hz. Muhammed’in hayatına dair pek az bilgi olduğunu ifade etmiştir (s. 2).Blachère yaptığı Kur’ân ter- cümelerine bir giriş mahiyetinde olan Introduction au Coran (Paris 1959, s. 188) adlı eserinde; Hz. Peygamber döneminde az ya da çok birtakım vahiy