Новинний контент у сучасному прямоетерному мовленні - Iryna Gavran; Maryna Dubyna (Вісник Київського національного університету культури і мистецтв. Серія: Аудіовізуальне мистецтво і виробництво, 2020)
Мета дослідження – дослідити новинний контент у сучасному прямоетерному мовленні. Методологія дослідження базується на використанні загальнонаукових методів: аналізу (послідовного викладу теоретичного та практичного матеріалу, що використовувався в дослідженні); синтезу (викладу логічного висновку); емпіричних (спостереження, прогнозування, дослідження та порівняння); методу систематизації та узагальнення матеріалу. Наукова новизна одержаних результатів полягає у розкритті змісту концепції прямих трансляцій, дослідження яких мало розкриті у сучасному науковому медійному світі, та вперше переформовані уявлення про роботу тележурналіста під час прямого етеру на українських телеканалах. Висновки. У ході дослідження було розкрито стрижневі аспекти новинного контенту у сучасному прямоетерному мовлені. Проаналізовано наукові та інтернет-джерела, в яких є інформація, пов’язана з мовною деструкцією, що розкриває загальні розуміння тележурналістами структури щодо подачі інформації під час прямої трансляції.