Razkrita čustva: Romance v operi – v filmih Moonstruck (1987), Pretty Woman (1990) in Little Women (1994) - Kordula Knaus (Muzikološki Zbornik, 2012)
Članek preučuje romantične komedije in romance, katerih zgodba vključuje prizore, v katerih vodilni igralci obiščejo operno predstavo. Analiza obiskov opernih predstav v filmih Moonstruck (1987), Pretty Woman (1990) in Little Women (1994) bo odgovorila na vprašanje o smislu in funkciji opere v zvrsti romance in postavila te ugotovitve v dau širše razprave o pomenu zvočnega filmskega traku za romantične komedije in za konvencije zadevnega žanra.