Рецензція: Скубій І. Торгівля в Харкові в роки непу (1921-1929): економіка та повсякденність. ‒ X.: Раритети України, 2017. ‒ 308 с. ‒ (Структури повсякденності) - Olena Braichenko (Місто: історія, культура, суспільство, 2017)
Ірині Скубій вдалося по-новому поглянути на певні соціальні, культурні проблеми, що пов’язані з розвитком торгівлі у цей час. Дослідниця зуміла показати взаємозв’язки різних видів торгівлі тогочасного міста, місце пересічного торгівця та органів влади у мінливі 20-ті роки ХХ ст. Окремо варто вказати, що дослідниці вдалося поєднати методи економічного та історичного досліджен- ня. Хоча це і складне завдання, оскільки вивчаючи питання еко- номічного розвитку, торгівлі, оперуючи статистичними даними, звертаючись до масиву економічних праць важко не скористатися інструментарієм економічних досліджень.