Аналіз сучасних можливостей приладів для контролю і керування кольором - Вікторія Валеріївна Морфлюк-Щур (Технологія і техніка друкарства, 2009)
У статті розглянуто сучасне обладнання для контролю та управління кольором. До нього відносяться денситометри, колориметри і спектрофотометри. Проаналізовано можливості спектрофотометрів та їх застосування для контролю якості. У дослідженні розглянуто створення комплекса «ПЕОМ—спектрофотометр» та переваги його застосування при оцінці якості відбитків.