Leder: Hvordan kunstig intelligens utfordrer utdanningsfeltet - Ilmi Willbergh (Nordisk tidsskrift for pedagogikk og kritikk, 2024)
2023 ble året da kunstig intelligens for alvor ble et tema innenfor det pedagogiske feltet i Norden. Vi utfordret et knippe forskere på kunstig intelligens til å skrive en vitenskapelig tekst om hvordan denne teknologien utfordrer utdanningsfeltet i dag. De fikk relativt frie tøyler, og kunne vinkle tekstene mot det teoretisk prinsipielle eller være mer praktisk rettet. Dette gjenspeiler også bidragene, nå når resultatet foreligger i dette temanummeret. Vårt ønske er at disse tekstene kan bidra til en nyansert og reflektert debatt omkring problematikken i det nye året.