Międzynarodowa Konferencja Toruńska: „Wizualizacja informacji w humanistyce” - Mariusz Balcerek (Folia Toruniensia, 2017)
W dniach 23–24 marca 2017 r. odbyła się w Collegium Humanisticum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu (dalej: UMK) Międzynarodowa Konferencja Toruńska zatytułowana: „Wizualizacja informacji w humanistyce”. Jej organizatorem był Instytut Informacji Naukowej i Bibliologii UMK. Było to już drugie spotkanie poświęcone tej tematyce w grodzie Kopernika. Pierwsza impreza odbyła się jesienią 2015 r. w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu i zatytułowana była: „Wizualizacja informacji”.