СУЧАСНИЙ МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ТАКСОНОМIЧНОГО СКЛАДУ МІКРОБІОТИ В УРОГЕНІТАЛЬНИХ ШЛЯХАХ ЖІНКИ - V. V. Bendas; Ya. P. Stefak; V. D. Moysyuk; A. B. Mihalchan (Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина, 2018)
У разі необхідності проведення більш якісного обстеження жінок із запальними процесами, які локалізовані в органах сечостатевої системи та з метою отримання об'єктивної оцінки нормальної і патогенної мікрофлори в урогенітальних шляхах жінки, пропонується метод полімеразної ланцюгової реакції з використанням діагностичної тест системи «Фемофлор-16», яка забезпечує ідентифікацію Lactobacillus spp., Enterobacterium spp., Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Gardnerella vaginalis, Eubacterium spp., Fusobacterium spp., Veilonella spp., Clostridium spp., Mobiluncus spp., Peptostreptococcus spp., Atopobium vaginae, Mycoplasma hominis and genitalium, Ureaplasma (urealyticum and parvum), Candida spp. і дає можливість комплексно оцінити якісний і кількісний склад патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів.