Jardins i urbanitzacions, noves natures urbanes al litoral de la província d’Alacant - Álvaro Francisco Morote Seguido; María Hernández Hernández (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2014)
L’última expansió residencial esdevinguda al litoral mediterrani ha provocat importants repercussions territorials. L’objectiu d’aquesta investigació és posar-ne de manifest una: la proliferació de noves tipologies urbanes i la presència d’àrees enjardinades. Identificar els factors que han possibilitat la gènesi d’aquestes noves tipologies urbanes que predominen al litoral d’Alacant i conèixer els trets que defineixen un d’aquests elements (els jardins) constitueixen els objectius d’aquesta publicació. Metodològicament, s’adopta un enfocament integrat pel qual es combinen metodologies quantitatives (anàlisi de bases de dades) i qualitatives (enquestes). La presència d’un important col·lectiu de població procedent del centre i nord d’Europa unit a trets climàtics i el preu de l’aigua justifiquen la tipologia de jardí predominant, el denominat jardí mediterrani.