Особливості проектування процесу здоров’язберігального навчання студентів на засадах фундаменталізації змісту загальної фізкультурно-оздоровчої освіти - Наталія Назарівна Завидівська (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті обґрунтувано теоретико-методичні засади фундаменталізації фізкультурно-оздоровчої освіти в процесі здоров’язберігального навчання студентів вищих навчальних закладів різного професійного спрямування. Подано аналіз сучасного стану теоретичної розробки технологій і методик здоров’язбереження в системі фізичного виховання студентів із позиції фундаменталізації та розкрито її сутність. Представлено організаційно-педагогічні умови, принципи, змістовні блоки й етапи здоров’язберігального навчання та розкрито особливості організації процесу фізичного виховання студентів у компетентнісно орієнтованому форматі в умовах фундаменталізації фізкультурно-оздоровчої освіти. Розроблено й упроваджено в процес фізичного виховання авторську педагогічну здоров’язберігальну технологію навчання студентів. Доведено ефективність її використання у вищих начальних закладах різного професійного спрямування.