KÜRESEL REKABET ORTAMINDA TÜRKİYE’DE ELEKTRONİK TİCARET ve VERGİLENDİRİLMESİ - İbrahim Erem ŞAHİN (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2007)
Elektronik ticaret yapısı gereği küreseldir ve dünya ekonomilerini bütünleştirici bir olgudur. Dolaysıyla Elektronik Ticaret’in vergilendirilmesi olayı sadece bir ülkeyi değil tüm ülkeleri ve ekonomileri ilgilendiren bir durumdur. Bu görüşlerden hareketle bu makale çalışmasında Elektronik Ticaret ve kapsamı irdelenerek Türkiye’de Elektronik Ticaret’in durumuna değinilmiş ve Elektronik Ticaret’in vergilendirilmesi konusunda genel bir bakış açısına yer verilmiştir.