اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان دختر سال اول متوسطه شهر زنجان - علیرضا کاکاوند; قمر ‌ کیانی (مطالعات روانشناختی, 2013)
پیشرفت تحصیلی از مهم‌ترین شاخص‌های پیشرفت نظام آموزشی است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر آموزش هوش هیجانی بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان بود.در پژوهشی شبه آزمایشی، بانمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای، 44 دانش‌آموز دخترسال اول متوسطه انتخاب و پیش‌آزمون هوش هیجانی بار- آن در میان آن‌ها اجرا شد که بعد از همتاسازی در نمره هوش هیجانی‌، به صورت تصادفی در گروه‌های کنترل و آزمایش جایگزین شدند(22 نفر در گروه آزمایش و 22 نفر در گروه کنترل). دوره 36ساعته آموزش هوش هیجانی در گروه آزمایش به اجرا گذاشته شد. سپس برای هر دو گروه پس‌آزمون هوش هیجانی انجام شد. شاخص پیش‌آزمون و پس‌آزمون پیشرفت تحصیلی‌، معدل نیم سال اول و دوم اول متوسطه بود. تحلیل داده‌ها به روش تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش هوش هیجانی در افزایش پیشرفت تحصیلی به طور معنا‌داری(005/0> P) مؤثر بوده است و افزایش پیشرفت تحصیلی را باعث شده است. بنابراین، آموزش هوش هیجانی می‌تواند یک روش مداخله‌ای مفید برای افزایش پیشرفت تحصیلی باشد.