Stalno i promjenljivo u stanovanju - Goran Poljanec (Prostor, 2001)
Proučavanja su pokazala da je jedna od neprijepornih karakteristika stambenih potreba da su one promjenljive. Stan se mora temeljiti na poznavanju potreba individualizirane obitelji i maksimalno prilagodljiv što većem broju promjena života njezinih članova. Najvažnije mjerilo kvalitete stana jest zadovoljstvo njegovih korisnika. Možemo utvrditi da je prilagodljivost stana u različitim, tijekom vremena promjenljivim zahtjevima (korisnika) najvažniji kriterij kvalitete stana i ona je osnovica za koncept suvremene formulacije stana.