Металургійна галузь України на світовому ринку: проблеми та пріоритети - T. O. Vlasiuk (Naukovij Vìsnik Nacìonalʹnoï Akademìï Statistiki, Oblìku ta Auditu, 2017)
Проаналізовано стан та потенціал розвитку металургійної галузі України на світовому ринку. Розглянуто наслідки укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС для металургійної галузі. Виявлено вплив зовнішньоекономічної кон’юнктури на розвиток металургії та її основні проблеми. Визначено пріоритети державної економічної політики щодо розвитку металургійної галузі, посилення її експортного потенціалу і зміцнення зовнішньоекономічної безпеки.