Her İnsan Eşit Doğar - Hafize Doğramacı; Ayten Kiriş Avaroğulları (Araştırma Temelli Etkinlik Dergisi, 2015)
Bu etkinlik 2012-2013 öğretim yılında ortaokul 8.Sınıf Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi dersinde "Demokrasi Kültürü" temasında yer alan "Ayrımcılığın çeşitli biçimlerini sorgulayarak ayrımcılık yapmama konusunda duyarlılık gösterir" kazanımına yönelik hazırlanmıştır. Etkinlik; görsel öğretim materyali olarak kabul edilen karikatür kullanımı ile öğrencilerin derse aktif olarak katılmalarını ve grup çalışmasıyla kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Etkinlikler öğrencilerin konuya olan ilgilerini en üst düzeyde tutmalarına olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Karikatürlerde mizah unsurunun da bulunmasından dolayı yapılan etkinliğin eğlenceli ve bilgilendirici olduğu, etkinlik sonucunda öğrencilerin konuya olan ilgilerinin arttığı ve ayrımcılık yapmama konusunda duyarlılık gösterdikleri gözlemlenmiştir.