Integracja zasobów i usług informacyjnych w organizacji biznesowej - Piotr Zaskórski (Zeszyty Naukowe Warszawskiej Wyższej Szkoły Informatyki, 2012)
W artykule podjęto próbę dyskusji na temat integracji rozwiązań standardowych i komercyjnych prze-widzianych do wyboru, wdrożenia i eksploatacji lub projektowanych na zamówienie (dedykowanych) dla konkretnej organizacji. Skoncentrowano się na perspektywie organizacyjno-funkcjonalnej wybranych klas zasobów i systemów informatycznych, umożliwiających integrację usług informatycznych w organizacji biznesowej.