Actividades didácticas para el tono como cualidad del sonido, en cursos de física del nivel básico, mediadas por la tecnología digital - Carlos Armando Cuevas Vallejo; Freddy Yesid Villamizar Araque; Alfredo Martínez Uribe (Enseñanza de las Ciencias, 2017)
El propòsit d'aquest article és promoure la comprensió del to com a qualitat del so i dels conceptes matemàtics associats a la seva modelització, mitjançant el disseny i l'aplicació d'activitats didàctiques. El concepte de so i les seves qualitats formen part del programa d'estudis de segon grau de l'educació bàsica de física a Mèxic i del quart grau de secundària a Colòmbia (edats entre 13 i 15 anys). Per al disseny de les activitats es va requerir l'ocupació d'aplicacions informàtiques (apps) disposades en dispositius mòbils com a laboratori portable, un marc didàctic i el desenvolupament d'una proposta de modelització. L'experiència es va implementar en dos països i es va desenvolupar en quatre fases. Es mostraran evidències del canvi conceptual en els estudiants.