Міжнародно-правова регламентація транснаціональної кіберзлочинності у кіберпросторі - V.V. Popko; E.V. Popko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2021)
У статті розглядається міжнародно-правова регламентація протидії кіберзлочинності, що розглядається як явище транснаціонального характеру. У групі транснаціональних злочинів, поряд із незаконним обігом наркотичних засобів, терористичними акціями, «відмиванням» брудних коштів, незаконним ввезенням мігрантів, торгівлею людьми, незаконним обігом вогнепальної зброї, фальшуванням грошей тощо, кіберзлочини посідають вагоме місце з огляду суспільної шкоди, безпрецедентного поширення у світі й стрімкого зростання. Вивчаються напрацьовані міжнародним кримінальним правом механізми і напрямки боротьби із кіберзлочинами, серед яких міжнародно-правова регламентація має основоположне значення, й відзначаються складнощі у визначенні понять «кіберзлочинність» та «комп’ютерні злочини». Наводиться класифікація видів кіберзлочинів та виявляються найбільш характерні їх риси.