Računarski model za analizu rada osmatračkog radara / Computer model for the search radar analysis - Goran Dimitrijević; Bojan Zrnić (Vojnotehnički Glasnik, 2002)
U ovom radu predstavljen je računarski model za analizu rada osmatračkog radara. Osnovne karakteristike programa su: interaktivnost, grafički prikaz rezultata i mogućnost upoređenja rezultata za različite vrednosti verovatnoće lažnog alarma. Rezultati se prikazuju za ceo interval verovatnoće detekcije za razliku od originalnog programa gde se rezultati prikazuju tabelarno za šest diskretnih vrednosti verovatnoće detekcije i samo jednu vrednost verovatnoće lažnog alarma. Programsko rešenje pruža mogućnost nadgradnje čime bi se mogao implementirati uticaj klatera i ometača na rad osmatračkog radara. / In this paper a computer model for the search radar analysis is presented The basic properties of the presented software are interactivity, graphical representation of results and possibility to compare results for different probabilities of false alarm. The results are displayed for the whole range of detection probability. The computer model is open for upgrade, for example with clutter and jammer moduli.