PREEMINENȚA DREPTULUI ÎN LEGEA PENALĂ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2019)
În acest articol sunt cercetate unele aspecte fundamentale ce țin de preeminența dreptului în legea penală. Deciziile Curții Constituționale a Republicii Moldova în materia preeminenței dreptului au servit ca bază necesară cercetării. Prin analiza și sintetiza celor mai avansate concluzii ale Curții Constituționale a Republicii Moldova au fost scoase în evidență cele mai progresive viziuini considerate de către autor ca principii îndrumătoare în aplicarea legii penale. Totodată, pentru a-și fortifica poziția doctrinară, autorul a purces la analiza doctrinei autohtone și străine contemporane în domeniul dreptului penal, dreptului constituțional, teoriei generale a dreptului, precum și în domeniul tehnicii legislative. În urma studiului întreprins au fost formulate concluzii apte de a fi implementate în doctrina dreptului penal substanțial. Cuvinte-cheie: legea penală, preeminența dreptului, principiul activității legii penale, neretroactivitatea legii penale, claritatea legii penale, legalitatea pedepselor penale, legalitatea incriminării.