Düzce University - Nur UYLAŞ SATI (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2014)
Veri sınıflandırma, veri madenciliğinin önemli tekniklerinden birisidir. Son yıllarda veri sınıflandırması için farklı matematiksel programlama yaklaşımları sunulmuştur. Çokyüzlü konik fonksiyonları kullanan bir teknik veri sınıflandırması için efektif bir yöntem olmuştur. Bu çalışmada çokyüzlü konik fonksiyonları temel alan geliştirilmiş bir sınıflandırma algoritması sunulmuştur. Gerçek hayat ve sentetik veri kümeleri üzerinde yapılan sayısal deney sonuçları göstermektedir ki sunulan yaklaşım ikili veri sınıflandırma problemlerinin çözümünde etkili olmuştur