УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПРИНЦИПИ - Z.-М. V. Zadoroznuy; Ya. F. Averkyn (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2019)
Розкрито сутність та особливості управлінського обліку. Доведено, що цей облік є самостійним видом бухгалтерського обліку підприємства, який забезпечує інформаційну підтримку системи управління суб’єктів господарювання. Представлено авторське визначення управлінського обліку. Управлінський облік з позиції авторів є інтегрованою системою збору, обробки та передачі інформації внутрішнім користувачам щодо доходів і витрат підприємств з метою забезпечення ефективного управління собівартістю та отримання позитивного фінансового результату. На підставі проведеного дослідження щодо виокремлення підходів до управлінського обліку зроблено висновок про те, що найбільш поширеними його основними ознаками є облік витрат і доходів, взаємозв’язок із статистичним і бухгалтерським обліком, облік та управління собівартістю, систематизація й аналіз даних.