„Kopciuszek”, „Amant”, „Brzydkie kaczątko”. Reprezentacje płci w telenowelach latynoskich - Grzegorz Wójtowicz (Relacje Międzykulturowe, 2021)
„Cinderella", „The Cupid", „The Ugly Ducking". Gender Representations in Latin American Telenovelas