Гостинність як різновид дружби у ранньоантичній філософській традиції - M. Bud'ko (Епістемологічні дослідження у філософії, соціальних і політичних науках, 2012)
З позицій етики етосу розкриваються онтолого-антропологічні джерела формування уявлень про гостинність як різновид дружби у ранньоантичній філософській традиції (на матеріалі піфагореїзму).