ПОБУТУВАННЯ ФАНТАСТИЧНОГО У СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ПРОЗІ - Svitlana M. Oliinyk (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
У статті закцентовано увагу на закономірностях функціонування фантастичного елемента в сучасній українській прозі. Здійснено спробу встановити роль фантастичного, залученого у структуру творів різних жанрів, і окреслити варіанти такої взаємодії – злиття і зіставлення площин реального і фантастичного. Пунктирно окреслено проблему побутування фантастичного у контексті постмодерністської літератури.