شناسایی دشمنان طبیعی تریپس افرا (Taeniothrips inconsequens (Uzel) (Thy.: Thripidae در استان ایلام - مجید میراب بالو (تحقیقات آفات گیاهی, 2016)
تریپس افرا، (Taeniothrips inconsequens (Uzel) (Thysanoptera: Thripidae یکی از تریپس های مهم گیاه خوار روی درختان افرای جنگل های زاگرس در استان ایلام می باشد که به تازگی باعث ایجاد خسارت روی این درختان شده است. در این تحقیق، دشمنان طبیعی این تریپس با نمونه برداری های ماهیانه در سال 1394 از درختان افرای کوه های گچان و مانشت جمع آوری و شناسایی شد. نتایج حاصل نشان داد که دشمنان طبیعی شامل یک زنبور پارازیتوئید لارو تریپس (Ceranisus menes (Walker از خانواده Eulophidae، و 12 حشره و کنه شکارگر از خانواده های زیر بود: خانواده ی Aeolothripidae] Aeolothrips intermedius Bagnall]، خانواده ی Thripidae [Scolothrips longicornisPriesner]، خانواده ی Phlaeothripidae] Haplothrips flavitibia Williams, Haplothrips globiceps Bagnall]، خانواده ی Anthocoridae] Anthocoris pilosus (Jakovlev), Orius laevigatus (Fieber), Orius niger (Wolff, 1811]، خانواده ی (Miridae] Deraeocoris pallens (Reuter]، خانواده ی (.Nabidae] Nabis ferus (L]، خانواده یCoccinellidae] Coccinella septempunctata[ (L]، خانواده ی (Chrysopidae] Chrysoperla carnea (Stephens]، و خانواده ی (.Anystidae]Anystis baccarum (L]. مجموع شکارگرها در طول دوره زیستی تریپس افرا روی درختان افرا حضور داشتند ولی جمعیت تریپس شکارگر A. intermedius  و سن های جنس Orius بالاتر از دیگر دشمنان طبیعی بود.