Os og dem - Ulla Højmark Jensen; Stine Constance Helms (Cepra-Striben, 2022)
Hvilke fællesskabsorienterede dynamikker og konsekvenser er på spil, når skolen gennemfø-rer uddannelsesparathedsvurderinger? Med afsæt i en interviewundersøgelse af elever og professionelle, sætter vi i denne artikel fokus på de komplekse sociale og faglige in- og eksklusi-onsprocesser, som foregår i elevfællesskaberne i udskolingen i forbindelse med uddannelses-parathedsvurderingen. Erving Goffmans begreb stigma og Basil Bernsteins begreb klassifikationanvendes som analyseledende begreber for at se nærmere på, hvilke betydninger uddannel-sesparathedsvurderingen kan have for såvel den enkelte unge som for elevfællesskaberne i skolen.