Феномен старозавітної премудрості у контексті давньосхідних літератур - Mykola V. Lutsiuk (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
У статті розглянуто феномен премудрості у давньосхідних літературах (вавилонській, єгипетській, давньоєврейській), простежується процес формування біблійної премудрості у контексті давньосхідного літературного оточення. Ключові слова: премудрість; монотеїзм; гімн; псалом; притча