Daniel C. Thomas: Helsinský efekt. Mezinárodní zásady, lidská práva a zánik komunismu. - Hubert Smekal (Czech Journal of International Relations, 2009)
Daniel C. Thomas: Helsinský efekt. Mezinárodní zásady, lidská práva a zánik komunismu. 1. vydání. Praha: Academia, 2007, 322 stran, ISBN 978-80-200-1506-8 (signatura knihovny ÚMV 53 687).