ПИСМА ОД МАКЕДОНИЈА - Џоел М. Халперн; Барбара Керевски-Халперн (EtnoAntropoZum, 2016)
Објавени се теренските белешки што ги составиле авторите Џоел М. Халперн и Барбара Керевски-Халперн во текот на нивните теренски истражувања и патувања во Македонија во педесеттите години на ХХ век. Со белешките, денес се објавени и нивните коментари, како и фотографии кои го илустрираат нивниот интерес и времето во кое работеле.