تعیین درجه استیل زدایی کیتوسان و نمک های آن با طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته پروتون - فرشید ضیایی (Baspārish, 2015)
واکنش روی ساختار پلیمرها، به ویژه پلیمرهای طبیعی، باعث به وجود آمدن خواص و کاربردهای جدید می شود. یکی از این موارد، انجام واکنش استیل زدایی کیتین و تبدیل آن به کیتوسان است. خواص و کاربرد پلیمر کیتوسان، که مصارف گسترد های در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی دارد، به درصد گروه های استیل وابسته است و باید درصد گروه‌های استیل یا به عبارتی درجه استیل زدایی( DDA )آن مشخص باشد. از ساده ترین، دقیق ترین و سریع ترین روش های انداز هگیری مقدار گروه های استیل زدایی شده در کیتوسان و نمک های آن، روش طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته پروتون (1HNMR) است. در این روش، با مقدار کم ماده و بدون تخریب آن و انجام محاسبات ساده می تواندرصد گروه های استیل زدایی شده را در محدوده 50 تا % 100 از DDA و با دقت و تکرارپذیری قابل قبولی معین کرد. به علاوه، در حالت کوتاه بودن زنجیر پلیمر، این روش می تواند درجه پلیمر شدن متوسط عددی کیتوسان و نمک های آن را برای مصارف زیست دارویی و پزشکی پوشش دهد.