HEMIBALISM APĂRUT LA UN PACIENT DIAGNOSTICAT CU SINDROMUL IMUNODEFICIENŢEI UMANE DOBÂNDITE ŞI TOXOPLASMOZĂ - S.C. Cambrea; C. Pascu; S. Rugină (Romanian Journal of Infectious Diseases, 2017)
Apariţia tulburărilor de mişcare de tip hemicoree-hemibalism la pacienţii diagnosticaţi cu toxoplasmoză cerebrală, este una neobişnuită. Unele studii raportează frecvenţa acestor tulburări de mişcare pe locul doi, după parkinsonism (1). Vom prezenta cazul unei paciente în vârstă de 28 de ani, cu toxoplasmoză recidivantă, manifestată clinic sub forma hemibalismului la nivelul membrelor drepte. În ciuda tratamentului instituit, s-a obţinut doar o ameliorare a tulburării de mişcare.