Зворотне перетворення Радона без сингулярності для пучка з точковим фокусом - Т. Г. Віхтинська; К. Є. Лапітан; К. Е. Нємченко (Біофізичний вісник, 2022)
Актуальність. Необхідність реконструкції зображень за його проєкціями багато раз випливала як засіб вивчення об’єкта у найрізноманітніших сферах науки, техніки та у медицині. Основу цього методу складає проникнення через об’єкт пучка променів під різними ракурсами та отримання на чутливій до цих променів поверхні тіньового зображення. Через те, що тканини та кістки мають різну поглинаючу густину, по таким проєкціям можливо отримати доволі точне уявлення про наявність патологічних утворень або пошкоджень.