ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛУ ЯК ЕЛЕМЕНТ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРУВАННЯ: ТЕОРЕТИКО-ПРИКЛАДНИЙ АСПЕКТ - Андрій Завербний; Павло Кушка; Роман Мищишин (Економіка та суспільство, 2023)
В статті аналізуються та досліджуються теоретико-прикладні проблеми формування систем оцінювання ефективності діяльності персоналу як елемент конкурентоспроможності в умовах євроінтегрування. В роботі визначено, що застосування перевірених та ефективних принципів, методів із залучення, використання людського капіталу дозволяє отримувати належний рівень віддачі, підвищувати рівні доходності, прибутковості підприємства. Запропоновано концептуальну модель процесу оцінювання рівня ефективності діяльності персоналу підприємств і організацій. Рекомендована для застосування система оцінювання ефективності діяльності працівників, повинна володіти чіткою спрямованістю на виявлення, оцінювання рівня наявних у них професійних знань, досвіду, практичних вмінь, навичок, якісних характеристик, порівнюючи їх із затвердженими вимогами і нормами тощо