Epistula Imperatoris Hadriani ad Ephesios. List Cesarza Hadriana do Efezjan - Konrad Stanisław Tadajczyk (Studia Prawnicze KUL, 2021)
Cesarz Hadrian poświęcał dużo uwagi funkcjonowaniu rad miejskich miast greckich. Przedstawiony artykuł zawiera oryginalne teksty cesarskich listów związane z wyborem członków rady miejskiej Efezu. Listy zostały przetłumaczone oraz wyposażone w aparat krytyczny.