La geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona: un projecte d’Enric Lluch (I) - Antoni F. Tulla Pujol; Maria Dolors Garcia Ramon; Helena Estalella Boadella (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2019)
S’ha complert mig segle d’ensenyament de la geografia a la UAB (de 1969 a 2019). Al present article se n’hi expliquen els primers vint anys, fins a completar el desenvolupament de la Llei de reforma universitària (LRU) a la nostra universitat, i s’hi dona a conèixer quin era l’equip acadèmic que va acompanyar Enric Lluch (1928-2012) en aquesta experiència. S’hi introdueix la geografia que recollia els enfocaments innovadors que arribaven principalment de França, dels països anglosaxons i d’Itàlia. També s’hi detallen els plans d’estudi en què es basava la impartició de la geografia a la Facultat de Filosofia i Lletres, els seminaris formatius i les primeres recerques. El relat s’ha iniciat amb les experiències personals i acadèmiques de dues professores i un professor que varen formar part de l’equip inicial, per després comentar els principals trets del Departament, des de la governança fins a la consolidació de la geografia a la UAB com una disciplina acadèmica i com una forma d’entendre la societat i el territori. Constitueix una oportunitat per poder explicar l’etapa fundacional com un període històric significatiu per al desenvolupament posterior del Departament de Geografia.