ОСОБЛИВОСТІ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ АДАПТАЦІЇ У НОВОНАРОДЖЕНИХ, ЯКІ НАРОДИЛИСЬ ВІД МАТЕРІВ З МЕТАБОЛІЧНИМ СИНДРОМОМ - В. Похилько; О. Ковальова; Ю. Чернявська; Ю. Климчук; О. Яковенко (Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина, 2021)
Вступ. Надмірна вага та ожиріння, прояви метаболічного синдрому під час вагітності, а також їх наслідки є величезними викликами громадському здоров’ю. Вплив метаболічного синдрому у матері на стан новонародженої дитини є недостатньо вивченим.