ЕФЕКТИВНІСТЬ ФУНКЦІЙ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА - O. M. Myronets (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs, 2018)
Розглянуто поняття та проблеми ефективності функцій адміністративного права. Зроблено висновок, що дієвість функцій указаної галузі права прямо залежить від ефективності їх реалізації. Особливу увагу звернуто на прогалину адміністративно-правового регулювання питання складення протоколу про адміністративне правопорушення за умови відсутності доступу до житла правопорушника, в якому він переховується від поліції. Запропоновано вирішення вказаної проблеми шляхом передбачення огляду житла або іншого володіння особи в Кодексі України про адміністративні правопорушення серед заходів забезпечення адміністративного провадження.